Over ons

Het monumentale Sloten kreeg in 1426 stadsrechten en behoort daarmee tot de Friese elf steden. In het vestingstadje wonen slechts 650 mensen. Het stadje kan daarom aanspraak maken op de titel ‘Kleinste stad van Nederland’.

Sinds 2016 hebben Martrude en Bjørn de Bruijn het stokje overgenomen van Henk en Rita Rutgers, de ouders van Martrude. Na 10 jaar op “One Happy Island” Aruba in verschillende facetten van de gastvrijheid te hebben gewerkt, hebben ze besloten om de ervaring die ze hier en tijdens hun vele trips naar Zuid en Noord Amerika hebben opgedaan in Friesland toe te passen.

Dit begon met het openbreken van de keuken in 2013, bijna alle gasten hebben zo uitzicht gekregen op de keukenbrigade die vanaf de houtskoolgrill en twee, in 2014 toegevoegde, Monolith Kamado’s de gerechten bereiden. Je kunt plaats nemen aan de bar, aanschuiven aan de lange antieke raadstafel of een knusser plekje opzoeken bij de openhaard op de Chesterfield bank. Er zijn verschillende ruimtes te reserveren voor gezelschappen die graag apart zitten voor bijvoorbeeld een borrel, vergadering of diner in een min of meer besloten kring, dit kan beneden of op de 1e verdieping.