Mooi weer, lekker eten, drinken en genieten…

Het mooie weer komt er weer aan! De geur van de BBQ ruik je weer door de straten, de cocktails worden weer gemaakt en de rosé en de Radlers worden weer ingeslagen. Daarbij horen ook de nodige borrels, tuinfeestjes of spontane BBQ’s. Om deze zomer goed voor de dag te komen en je vrienden te imponeren met jou BBQ skills, cocktails en hapjes hebben wij een aantal leuke tips voor je. Vanaf juli gaan wij ook weer beginnen met onze hapjes kaart waar je onder andere nacho’s kan krijgen, de niet te missen bitterballen, broodplankje, vlees- of kaasplankje of een combinatie van dit alles.

Een tip van de Mok

Zin in wat anders dan de blokjes kaas, leverworst en rookworst zodra er vrienden op bezoek komen? Je kan dit plankje heel gemakkelijk een beetje op pimpen. Maar hoe doe je dat…

Te beginnen met de presentatie, waar ga jij je lekkere hapjes op presenteren. Niet op witte schalen met leuke bloemen, nee op een grote houten plank. Heb je meteen een eyecatcher op tafel staan. Je kan die gerust halen bij de Action, Xenos of natuurlijk de woonwinkels. Een must have voor in je huis.

Het vlees

Als vlees gebruiken wij geregeld verschillende soorten vleeswaren waaronder: Coppa, Lonze, Praamham, Bacon en Pancetta. Om dat leuk te presenteren leg je de vleeswaren een speels bij elkaar, leg er wat olijfjes, zongedroogde tomaatjes bij en het lijkt al heel wat. Je kunt deze vleeswaren halen bij de Kempenear uit Echtenerbrug, niet alleen heerlijk maar ook echt de moeite waard om er even heen te gaan om te zien hoe vrij die dieren daar leven. Als je net niet in de buurt bent van Echtenerbrug kun je tegenwoordig bij veel supermarkten ook deze soorten vlees halen, maar niet zo lekker als die van De Kempenear;).

De kaas

Om het plankje verder af te maken leg je er nog wat stukjes kaas bij. Een paar blokjes jong belegen kan er natuurlijk bij maar leuk het wat op met andere soorten kazen. Wij hebben bijvoorbeeld verschillende kazen van de Graasboerderij uit Sondel, Nylander uit Workum en de Schapenboerderij Tusken Bosk en mar. We doen er een Riperkrite kaas bij, een zachte camembert en de Reade Jutter. Doe hier nog een lekkere jam of compote bij om in te dippen.

Om het af te maken…

Als laatste serveer je er nog wat lekker desembrood, of ander vers brood, bij met verschillende soorten smeersels. Verschillende soorten kruidenboters, eigen gemaakte humus, tapenade en roomboter met zeezout. Later vertel ik nog wel hoe je verschillende soorten kruidenboters, humus en tapenades heel gemakkelijk zelf kan maken. Om het af te maken serveer er wat kleine saté prikkertjes bij om de verschillende hapjes te kunnen pakken (kan natuurlijk ook lekker met de handen). Serveer er desnoods wat bitterballen bij als warm hapje en je hapjes plank is klaar om te serveren.

Je kunt dus heel gemakkelijk uitblinken met jou hapjes plank door net even andere producten te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook andere producten gebruiken om lekker te variëren. Elke keer kan je je vrienden weer verrassen.

Eet smakelijk!