Blog #1

We krijgen het weer druk dit seizoen bij de Mallemok. Superleuk natuurlijk maar het blijft altijd spannend. Drukte op het terras of restaurant, catering hier en festival daar. Het valt ook niet mee een restaurant, een cateringbedrijf en twee foodtrucks te runnen.

Doordat gasten vaak niet weten wat wij allemaal doen lijkt het ons leuk om onze gasten op de hoogte te houden van onze avonturen door te gaan bloggen.

Blogger Kim

En wie gaat dat doen? Dat ben ik, Kim Veldman, 23 jaar. Ik werk nu 2,5 jaar bij Brasserie de Mallemok en doe de opleiding Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Nog maar drie maanden en dan ben ik afgestudeerd (hoop ik). Mijn afstudeerstage doe ik in Sloten als Marketingmanager en daarnaast ben ik bezig met mijn scriptie. Bijna elke dag ga ik op en neer van Heerenveen naar Sloten in mijn “gele” Peugeootje met keihard de radio aan op 538. Maar genoeg verteld over mij het gaat natuurlijk om De Mallemok.

Over De Mallemok

Zoals bijna iedereen wel weet is Brasserie de Mallemok een boerderij. Voor iedereen met de vraag wat betekend “De Mallemok” eigenlijk? Nou het is een Friese naam voor Noordse stormvogel. Het pand is gebouwd in 1822. Wat begon als boerderij werd in 1970 omgebouwd tot een restaurant. Wat leuk is om te weten, is dat waar vroeger de koeien stonden, zitten de gasten nu lekker te eten. Toen Henk en Rita de Mallemok overnamen maakte ze er Partijerie de Mallemok van. Gouden tijden waren het; veel zakelijke feesten, Skûtsjesilen, bruiloften en familiefeesten. Dit is gebleven maar tegenwoordig zijn er heel wat dingen veranderd sinds Martrude, de dochter en Bjorn, de schoonzoon het over hebben genomen in november 2016. De keuken is verbouwd, open gemaakt en groter gemaakt, er is een boven verdieping bij gebouwd, terras is vergroot en zo zijn er nog wel meer veranderingen. De grootste verandering is toch wel de manier van koken. Puur, eerlijk en vers. Op de grill koken met heerlijke stukken vlees in combinatie met culinaire gerechten is wel een mooi combinatie, al zeg ik het zelf.

De foodtrucks

Naast het restaurant zijn er nog twee foodtrucks. Bjorn kan helemaal los met zijn BBQ-skills in de truck van Carpenters Catering waar je bijvoorbeeld stoer kunt eten met o.a. chicken wings, spareribs, hamburgers en pulled pork, maar een luxe diner behoort ook tot de mogelijkheden . Wandee Chobtamkit heeft in samenwerking met Bjorn de tweede truck. Wandee is onze Thaise chef die fantastisch authentiek Thais kan koken, vandaar ook de truck “Krua Wandee Authentic Thai catering”. Maar niet alleen met de trucks komen zij overal, ook cateren ze op locatie. Van alles te doen dus.

Nou dat was een korte maar hoop ik een duidelijk verhaal over De Mallemok. Vanaf nu zal er elke woensdag een nieuwe blog komen. Ook onze andere cateringbedrijven zullen hun eigen blog krijgen aangezien zij totaal andere dingen mee maken dan De Mallemok. Ik hoop dat ik jullie kan charmeren met onze producten, verhalen om een nog beter beeld te krijgen van wat wij allemaal doen.

En vergeet niet met Pasen zijn we open, een heerlijke brunch vanaf 11:00 en natuurlijk met het diner zijn wij ook geopend.